Onze groene koers

Reizen


Warning: Undefined array key 1 in /var/www/vhosts/kekemba.info/httpdocs/tonen_foto_met_verkorte_naam.php on line 2

Warning: Undefined array key 2 in /var/www/vhosts/kekemba.info/httpdocs/tonen_foto_met_verkorte_naam.php on line 2
kekemba resort paramaribo surinam suriname
  Het meest duurzame is natuurlijk helemaal geen reizen maken en thuis blijven. Maar dat zou zonde zijn. Wij geloven dat de wereld zien je horizon verbreedt en dat reizen mooi en kostbaar is. Reizen brengt mensen op de wereld dichter tot elkaar. Reizen zorgt voor meer tolerantie en begrip. Reizen zorgt ervoor dat je niet alleen de rest van de wereld, maar ook je eigen vertrouwde wereld weer door andere ogen gaat zien. Daarnaast is onze planeet, en zeker Suriname, natuurlijk adembenemend mooi. Mensen zullen altijd blijven reizen, dat zit in de aard van het beestje. Ook per vliegtuig, naar Suriname toe heb je zelfs geen andere keuze.

Duurzame stappen

Zonneboilerkekemba resort paramaribo surinam suriname
Zonneboiler
 • Zonneboilers
 • In dit warme en zonnige klimaat zijn zonneboiler een duurzaam alternatief.
 • Inverter airconditioning
 • Bij een inverter airconditioner is -door extra ingebouwde technieken en systemen- het toerental van de compressor variabel. Dit maakt de aanschaf van een airco wel duurder maar het biedt wel een aantal grote voordelen. Een inverter unit heeft een toerengeregelde compressor, die de koelbehoefte optimaal regelt op de vraag van de ruimte. De compressor regelt terug in toerental in plaats van steeds aan en uit te schakelen. Doordat de compressor een lager toerental kan draaien is ook de capaciteit te reduceren (tot 25%). Hierdoor wordt een constantere ruimtetemperatuur bereikt en dus meer comfort. De inverter is ongeveer 40% effiencienter dan een ouderwetse aan-uit unit. Dit resulteert in een laag energieverbruik. De inverter unit heeft tevens een zeer laag geluidsniveau.
 • Airco sensoren
 • Beperkt het energieverbuik bij afwezigheid van gasten in een appartement.
 • Dak- en plafondisolatie
 • De daken en-of plafonds zijn geisoleerd met alu folie en-of glaswol. Minder energie nodig om het appartement te koelen, het appartement zelf wordt ook sneller koel en de koele lucht blijft langer hangen.
 • Dubbel glas
 • Bij vervanging van ramen wordt gekozen voor dubbel glas. Minder energie nodig om het appartement te koelen, het appartement zelf wordt ook sneller koel en de koele lucht blijft langer hangen. Tevens is dubbel glas ook geluidsisolerend.
 • Zwembad
 • De zwembadpomp heeft een regelbare snelheid. Wij laten de pomp in de avond en nacht op een lager toerental draaien omdat dan weinig tot geen gebruik van het zwembad wordt gemaakt.

CO2 neutraal


Warning: Undefined array key 1 in /var/www/vhosts/kekemba.info/httpdocs/tonen_foto_met_verkorte_naam.php on line 2

Warning: Undefined array key 2 in /var/www/vhosts/kekemba.info/httpdocs/tonen_foto_met_verkorte_naam.php on line 2
kekemba resort paramaribo surinam suriname
  Wij compenseren de uitstoot van CO2-uitstoot door het steunen van duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden. Dit doen wij met bemiddeling van Cleanseat, een organisatie met duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden.

  Houtskoolovens in Afrika
  In Afrika kookt ongeveer 94% van de huishoudens op het platteland op open vuur. Dit leidt tot veel ontbossing en gezondheidsklachten. Door ontbossing houdt de bodem minder goed water vast en erodeert, met alle negatieve gevolgen voor de landbouw en het klimaat. Wist je dat het koken op open vuur doodsoorzaak nummer 4 in de wereld is. In samenwerking met de lokale bevolking zijn daarom efficiente houtskoolovens ontwikkeld. De houtskoolovens worden geproduceerd in Afrika en verkocht door het hele land. De ovens gaan klimaatverandering tegen en verbeteren tegelijkertijd de situatie voor de lokale bevolking.

  Biogas in Afrika
  Veel mensen in de landelijke gebieden van Afrika hebben geen beschikking over gas en elektriciteit. De gezinnen bereiden hun maaltijd daarom boven een houtvuur, vaak in huis. Koken met hout is slecht voor het milieu en bovendien heel schadelijk voor de gezondheid. Een eigen biogasinstallatie kan voor deze gezinnen de oplossing zijn. Een eenvoudige biogasinstallatie kan al functioneren als een gezin beschikt over minimaal twee stuks vee. Een dergelijke installatie levert voldoende gas voor een kooktoestel en een lamp.

Uw eigen vliegreis CO2 neutraal


Warning: Undefined array key 1 in /var/www/vhosts/kekemba.info/httpdocs/tonen_foto_met_verkorte_naam.php on line 2

Warning: Undefined array key 2 in /var/www/vhosts/kekemba.info/httpdocs/tonen_foto_met_verkorte_naam.php on line 2
kekemba resort paramaribo surinam suriname
  Reizen is fantastisch. Helaas heeft ook jouw reis negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Duurzaam reizen betekent niets anders dan wanneer je reist, je ook rekening houdt met het milieu en de leefomstandigheden van mensen, zodat volgende generaties kunnen genieten van de mooie plekken op onze planeet.

  Er zijn veel redenen om duurzaam op reis te gaan. Wij verbruiken allemaal energie, wat zorgt voor CO2-uitstoot met klimaatverandering als gevolg. Ontwikkelingen als ontbossing, het broeikaseffect, luchtvervuiling en uitputting van energiebronnen zijn slechts enkele voorbeelden waarom duurzaam ondernemen zo belangrijk is. En als we op reis gaan en van de auto of het vliegtuig gebruik maken, zorgen we voor extra veel CO2 uitstoot.

  Transport heeft de grootste impact op de CO2-voetafdruk van een reis (50%), daarna volgt de accommodatie (35%) en als derde recreatie ter plaatse (15%). Compenseer uw vliegreis met Cleanseat.

Check beschikbaarheid en prijzen via ons online boekingssysteem


Op data in het rood hebben wij geen beschikbaarheid meer

Contact🌴 Kekemba Resort Paramaribo
📍 Mangolaan 118, Paramaribo, Suriname

📞 (+597)546904
📧 kekemba@kekemba.info
🌐 www.kekemba.info

Onze standaard kortingen

🌟 Speciale Aanbieding! 🌟

🛏️ Boek minimaal 7 aaneengesloten nachten en ontvang 7% korting!
📅 Boek minimaal 14 aaneengesloten nachten en geniet van 13% korting!
🌙 Boek minimaal 21 aaneengesloten nachten voor een ongelooflijke 20% korting!

⏰ Last Minute Deal! ⏰
🏃‍♂️ Boekt u binnen 7 dagen voor check-in? En boekt u minimaal 3 overnachtingen? Dan krijgt u tot wel 40% korting op de eerste 7 overnachtingen! 🛌✨
🎉 Mis deze kans niet voor een fantastische besparing op uw spontane uitstapje! 🌟👜🌙

💻 In de prijzen op ons online boekingssysteem zijn deze kortingen al inbegrepen! 🎉

Dus waar wacht je nog op? Maak jezelf en je portemonnee blij, boek vandaag nog en maak je klaar voor een onvergetelijke tijd vol plezier en ontspanning! 🌴😄

Translate this page in your language of choice

This page in english

or

Deze pagina in het nederlands

or

Een gastenbeoordeling op Zoover

Het Kekemba resort ligt net buiten Parimaribo in een zeer rustige setting. Op loopafstand van de dierentuin en een heerlijk zwembad maken het verblijf met kids compleet. Absolute aanrader.

Zoek op website kekemba.info (bijvoorbeeld naar Entry Fee, Visum, Creditcard, ...)

Copyright © 2005-2024 Kekemba Resort Paramaribo Booking Terms and Conditions Cancellation Policies Privacy Policies Site map