Autoverhuur Suriname

Algemeen

autohuur car rental kekemba resort paramaribo surinam suriname
 • Het verkeer in Suriname rijdt links. U zult ook fietsers, brommers en voetgangers tegenkomen op de weg, aangezien er weinig fiets- en wandelpaden aanwezig zijn. Houdt u rekening met de kwaliteit van de wegen in Suriname, deze verkeren vaak niet in optimale staat. Met een normale personenauto kunt u prima Paramaribo en omgeving verkennen en de kustdistricten bezoeken. Bent u van plan om off road te gaan rijden, de rode bauxietwegen te nemen of gebruik te maken van een gebied met veel zandwegen, dan raden wij aan een 4-wheel drive auto te huren.
 • Zoals reeds vermeld is het verkeer in Suriname links. Links heeft dus op gelijkwaardige kruising voorrang, behalve bij T-kruisingen. Op T-kruisingen heeft het doorgaande verkeer altijd voorrang, tenzij anders door verkeersborden is aangegeven, zelfs indien de doorgaande weg een niet-verharde weg is. Het Rijbesluit 1957 zegt hier het volgende over:
  4. Indien het een samenkomst van wegen betreft waarvan de ene ter plaatse eindigt en de andere als doorgaande weg moet worden beschouwd, z.g. T-kruising, zal indien geen andere aanwijzingen zijn gegeven, aan de bestuurder op de doorgaande weg voorrang worden verleend.
  5. Bij kruisingen of splitsingen van een verharde weg en een onverharde weg, heeft het verkeer op de verharde weg, voorrang boven het verkeer op de onverharde weg, met dien verstande dat bij z.g. T-kruisingen, indien geen andere aanwijzingen zijn gegeven, het verkeer op de doorgaande weg steeds voorrang heeft.

Huurvoorwaarden

jeepsafari car auto huur rental kekemba resort paramaribo surinam suriname
 • Minimale leeftijd 21 jaar.
 • Geldig rijbewijs en paspoort.
 • Buitenlanders moeten bij verblijf langer dan 14 dagen in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs (Nederland via de ANWB) of een lokaal te verkrijgen "rij-toestemmingsbewijs". Gezien de hoge kosten van dit bewijs, de wachttijd en het feit dat u deze rompslomp niet wilt hebben in uw vakantie raden wij u sterk met een internationaal rijbewijs naar Suriname te komen.
 • Het is volgens de wet verplicht de veiligheidsgordels te gebruiken.
 • Het is volgens de wet verboden om tijdens het besturen van een voertuig, uw mobiele telefoon te gebruiken zonder een “handsfree” set.
 • Het is zonder toestemming van de politie verboden om de auto van de weg te verwijderen als de huurder bij een aanrijding betrokken is.

Boek hier uw huurauto

Tips voor autotrips

auto kekemba resort paramaribo surinam suriname
  Natuurlijk is een huurauto gemakkelijk om je vrij door Paramaribo te bewegen. Even naar de supermarkt, even ergens wat gaan eten, even naar de mall. Gaan wanneer je wilt zonder voor een taxi te bellen. Maar het hoofddoel van de huurauto is natuurlijk de uitstapjes die je ermee kunt maken. Enkele voorbeelden:
 • Plantage Peperpot en Natuurpark Peperpot
  In distrikt Commewijne, aan de overkant van de Surinamerivier van Paramaribo, ligt plantage Peperpot. Een landbouwgebied met vooral Hindoestanen en Javanen, die in vrijstaande huizen wonen, de erven prachtig beplant met vruchtbomen. Er staan nog oude gebouwen in redelijke staat, zoals een koffieloods met pelmachines, oude slavenhuisjes en een kampong waar nog mensen wonen. Het Natuurpark Peperpot is een 28 hectare beschermd natuurgebied. Het park is ideaal om vogels te spotten.
  Website Plantage Peperpot
  Wesite Natuurpark Peperpot
 • Fort Nieuw Amsterdam
  Op de driesprong van de Suriname- en de Commewijnerivier staat een stuk koloniale geschiedenis: Fort Nieuw Amsterdam.
  Website Fort Nieuw Amsterdam
 • Marienburg
  Voormalige suikerrietplantage met suikerfabriek. Helaas is door sloopwerkzaamheden bijna niets meer van de fabriek over.
  Wikipedia over Marienburg
 • Frederiksdorp
  Aan de overkant van de rivier bij Marienburg ligt Plantage Frederiksdorp. De cacaodroogvloer van plavuizen (nog de enige in Suriname) ligt achter het plantagehuis dat in 1760 gebouwd werd. Het is 1 van de best onderhouden plantages van Suriname (wat betreft de gebouwen althans).
  Website Plantage Frederiksdorp
 • Varen langs dorpen Commewijnerivier
  Met de postboot kunt u ook langs bovenbeschreven plaatsen varen. 2maal per week (vrijdag en zondag). Svp van te voren u aanmelden op telefoonnummer 479061 of 410281. Opstapplaats SMS pier om 7:00. Terug om 16:00. Prijzen 2014 Volwassenen srd 75, kind tot 10 jaar srd 59.
 • Moengo, Albina en St. Laurent
  Moengo, een voormalig mijnbouwwerkersdorpje, Albina, een aan de Surinaamse kant gelegen grensplaatsje met Frans-Guyana en St. Laurent, een aan de Frans-Guyanese kant gelegen grensplaatsje met Suriname (wel even illegaal oversteken met een bootje).
  Wikipedia over Moengo
  Wikipedia over Albina
  Wikipedia over St. Laurent
 • Moengo, Pelgrimkondre en Langetabbetje
  Een avontuurlijke tocht met je (huur)auto.
  Wikipedia over Moengo
  Blog over een tuinkassenbouw project in Pelgrimkondre
  Wikipedia over Langetabbetje
 • Weg naar Zee
  Bekend om zijn hindoeistisch bedevaartsoord met de grootste collectie Hindoebeelden van Suriname. Iets verderop ligt het hindoe crematieoord, waar lijkverbrandingen op traditionele wijze uitgevoerd worden. Wilt u dit meemaken, koop dan de krant De Ware Tijd en bekijk de overlijdensadvertenties.
  Columbusmaganize.nl over lijkverbranding
 • bloemendaal groningen suriname surinam
  Groningen
  Groningen is de hoofdstaf van district Saramacca, maar heeft een knus, haast dorps karakter. Bijzonder in Groningen is Het Pleintje, een centraal plein in het dorp dat vol staat met monumenten.
  Een lekkere overnachtingsplek is appartementen Bloemendaal
  Wikipedia over Groningen
 • Coronie
  Koop vruchten, vis en honing bij de kraampjes langs de weg.
  Wikipedia over Coronie
 • Wageningen
  Vroegen beroemd voor de ontwikkeling van nieuwe rijstsoorten. Tot het in 1975 (de onafhankelijkheid van Suriname) een staatsbedrijf werd.
  Wikipedia over Wageningen
  Wikitravel over Wageningen
 • bigi pan nickerie suriname surinam
  Nieuw Nickerie
  De grensstad met Guyana. Bekent om zijn zeedijk en het Bigi Pan natuurgebied.
  Website van Nickerie.net
  Website Zuidamerika.nl over Bigi Pan
 • surinat wellness massage domburg suriname surinam
  Domburg
  Het pleintje van Domburg is populair. Elke zondag is het afgeladen vol. Over het water staren en smikkelen uit de vele eetstalletjes, terwijl de kinderen ravotten op klimtoestellen.
  Je kan overnachten en/of genieten van een massage bij Luxury Resort & Wellness Center SURINAT
  Wikipedia over Domburg
 • White Beach
  Strand aan de Suriname rivier. Wit zand, palmbomen, pinahutten, houten pier en bar.
  Website van White Beach
 • Parabello
  Een groot meer, ontstaan door het afgraven van bauxiet, is een walhalla geworden voor zwemmers en zonaanbidders.
  Website van Parabello
 • Pottenbakkerij
  Op 5 minuten afstand van Parabello kun je kennis maken met de indiaanse traditie van pottenbakken in het inheemse dorpje Mantamo.
 • Para Flor
  Een bezoek aan deze botanische tuin is zeker de moeite waard.
  Een video over Para Flor
 • Vlindertuin
  Aan de rand van Lelydorp ligt Neotropical Insects, 1 van de 50 vlinderboerderijen ter wereld. Begonnen als hobby, nu een serieus bedrijf.
  Website van Neotropical Insects
 • Treinstation Onverwacht
  Het station zelf is er niet meer, maar je kan wandelen tussen de wagons. Ze staan verroest bij elkaar.
  Wikipedia over Onverwacht
  YouTube filmpje over Onverwacht
 • Overbridge
  Overbridge is mooi aangelegd met een suikerbruin zandstrand, overschaduwd door woudreuzen, slingerende lianen en cocos palmen. In het restaurant worden elke dag lekkere Surinaamse gerechten geserveerd.
  Website van Overbridge River Resort
 • Jodensavanne
  Jodensavanne was 1 van de oudste en belangrijkste Joodse vestigingen op het Westerlijk Halfrond. Engelse joden kwamen via Barbados naar Suriname. Zij vestigden zich in 1664 samen met Portugese Joden, die de katholike kerstening in eigen land en later in Brazilie ontvluchtten.
  Website van Stichting Jodensavanne
 • Boven-Surinamerivier
  Parkeer de auto op het bewaakte parkeerterrein van het Texaco benzinestation van Atjoni. Bij Atjoni houdt de weg op en moet de boot genomen worden naar 1 van de vele dorpjes en logeergelegenheden aan de Boven-Surinamerivier. Dorpjes als Jaw-Jaw, Gunsi, Pikin Slee, Botopasi. Maak van tevoren wel een reservering zodat je zeker bent van slaapgelegenheid.
  Website van Stichting Lodgeholders Boven Suriname
 • Reisgids BUITENKANSJES
  Bovenstaande tochtjes staan beschreven in het reisgidsje Buitenkansjes.
Kijk u rustig rond op onze website. Naast informatie over Kekemba Resort Paramaribo zelf, geven wij ook informatie over Paramaribo en Suriname op een informele manier. Tevens kunt u betrouwbare binnenlandse resorts bekijken welke u kunt reservering via Kekemba Resort Paramaribo .
Weetje
kekemba resort paramaribo populair zoover
Wist u dat Kekemba Resort Paramaribo op de vakantiebeoordelingensite ZOOVER meestal gekozen wordt tot de populairste accommodatie van Paramaribo?
Contact
Kekemba Resort Paramribo
Mangolaan 118
Paramaribo
Suriname
t: (+597)546904
e: kekemba@kekemba.info
w: www.kekemba.info
Voor Euro 599 retour naar Suriname met TUI
Nu boeken
ONZE STANDAARD KORTINGEN
Boeking van minimaal 7 nachten aaneengesloten: 9%
Boeking van minimaal 14 nachten aaneengesloten: 17%
Boeking van minimaal 21 nachten aaneengesloten: 25%

In de getoonde prijzen van ons online boekingssysteem zijn deze kortingen reeds verwerkt.
AWARDS
2015award winner gold


Translate this page in your language of choice
EEN REACTIE OP ZOOVER
Rust, ruimte en gezelligheid dat zijn de toverwoorden voor Kekemba.... Complex is kleinschalig opgezet hierdoor is er veel contact mogelijk met andere gasten. Bijna alle studios staan rondom het zwembad waar zich ook de gym en jacuzzi bevinden. Niet alleen gasten komen zwemmen maar ook stagaires. Inderdaad de ligging is net iets buiten Parimaribo maar dat is perfect te overbruggen met taxi of voor de sportieve mens met de fietsen. Sudios zijn goed onderhouden en van alle gemakken voorzien. Badkamer heeft een lekkere warme goed water gevende douche. DVD speler op de kamer voor als je geen zin hebt in drukte. DVD kan je gewoon lenen bij de bar net als cds. Wij gingen voor veel vertier richting Parimaribo maar helaas bleek dat een beetje moeilijk te vinden. Maar gelukkig hadden Lloyd en John daar nog wel en paar oplossingen voor. Al is het alleen maar even naar de Tulip of geld pinnen... mannen onwijs bedankt voor de gezelligheid en ga zo door!
Een reactie van een gast van Kekemba Resort Paramaribo geplaats op de vakantiebeoordelingensite
ZOOVER

Eerst: Controleer beschikbaarheid bij Kekemba Resort Paramaribo
... Daarna: Plan uw trip naar Suriname ...
... Als laatste: Huur uw auto.
Zoek op website kekemba.info (bijvoorbeeld naar TOERISTENKAART, CREDITCARDS, ...)
Aanbevolen (binnenlandse) resorts, te boeken via Kekemba
Kasikasima [5d/4n] [8d/7n]
Anaula Nature Resort [3d/2n]-[5d/4n]
Pingpe Jungle Resort [3d/2n]-[6d/5n]
Arapahu Island [3d/2n]-[5d/4n]
Awarradam [4d/3n] [5d/4n]
Danpaati River Resort [3d/2n]-[5d/4n]
Palumeu [4d/3n]-[5d/4n]
Santigron Experience [2d/1n]
Voor dagtours en meerdaagsetours zie onze website kekemba.com
LOGEREN BIJ NEDERLANDERS
Heel wat Nederlanders maakten hun droom waar, zij lieten hun vaderland achter en zijn een vakantieaccommodatie in “den vreemden” begonnen. Inmiddels kennen zij de weg in hun nieuwe thuisland en kunnen zij de beste tips geven over hun omgeving gewoon in uw eigen taal. Kom en logeer bij nederlanders.