Autoverhuur Suriname

Algemeen

autohuur car rental kekemba resort paramaribo surinam suriname
 • Het verkeer in Suriname rijdt links. U zult ook fietsers, brommers en voetgangers tegenkomen op de weg, aangezien er weinig fiets- en wandelpaden aanwezig zijn. Houdt u rekening met de kwaliteit van de wegen in Suriname, deze verkeren vaak niet in optimale staat. Met een normale personenauto kunt u prima Paramaribo en omgeving verkennen en de kustdistricten bezoeken. Bent u van plan om off road te gaan rijden, de rode bauxietwegen te nemen of gebruik te maken van een gebied met veel zandwegen, dan raden wij aan een 4-wheel drive auto te huren.
 • Zoals reeds vermeld is het verkeer in Suriname links. Links heeft dus op gelijkwaardige kruising voorrang, behalve bij T-kruisingen. Op T-kruisingen heeft het doorgaande verkeer altijd voorrang, tenzij anders door verkeersborden is aangegeven, zelfs indien de doorgaande weg een niet-verharde weg is. Het Rijbesluit 1957 zegt hier het volgende over:
  4. Indien het een samenkomst van wegen betreft waarvan de ene ter plaatse eindigt en de andere als doorgaande weg moet worden beschouwd, z.g. T-kruising, zal indien geen andere aanwijzingen zijn gegeven, aan de bestuurder op de doorgaande weg voorrang worden verleend.
  5. Bij kruisingen of splitsingen van een verharde weg en een onverharde weg, heeft het verkeer op de verharde weg, voorrang boven het verkeer op de onverharde weg, met dien verstande dat bij z.g. T-kruisingen, indien geen andere aanwijzingen zijn gegeven, het verkeer op de doorgaande weg steeds voorrang heeft.
 • Bij de meeste autoverhuurbedrijven geldt een minimale leeftijd 21 jaar voor de bestuurder van de auto.
 • De bestuurder van de auto moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en paspoort.
 • Indien u een auto gaat huren (dit is een verplichting van de verzekeringsmaatschappijen) of indien u na 14 dagen verblijf nog wilt rijden in Suriname (u rijdt bijvoorbeeld in de auto van een familielid) moet u in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs (Nederland via de ANWB) of een lokaal te verkrijgen "rij-toestemmingsbewijs". Gezien de hoge kosten van dit bewijs, de wachttijd en het feit dat u deze rompslomp niet wilt hebben in uw vakantie raden wij u sterk met een internationaal rijbewijs naar Suriname te komen.
 • Het is volgens de wet verplicht de veiligheidsgordels te gebruiken.
 • Het is volgens de wet verboden om tijdens het besturen van een voertuig, uw mobiele telefoon te gebruiken zonder een 'handsfree' set.

Boek hier uw huurauto via rentalcars.com

Tips voor autotrips

auto kekemba resort paramaribo surinam suriname
  Natuurlijk is een huurauto gemakkelijk om je vrij door Paramaribo te bewegen. Even naar de supermarkt, even ergens wat gaan eten, even naar de mall. Gaan wanneer je wilt zonder voor een taxi te bellen. Maar het hoofddoel van de huurauto is natuurlijk de uitstapjes die je ermee kunt maken. Enkele voorbeelden:
 • Plantage Peperpot en Natuurpark Peperpot
  In distrikt Commewijne, aan de overkant van de Surinamerivier van Paramaribo, ligt plantage Peperpot. Een landbouwgebied met vooral Hindoestanen en Javanen, die in vrijstaande huizen wonen, de erven prachtig beplant met vruchtbomen. Er staan nog oude gebouwen in redelijke staat, zoals een koffieloods met pelmachines, oude slavenhuisjes en een kampong waar nog mensen wonen. Het Natuurpark Peperpot is een 28 hectare beschermd natuurgebied. Het park is ideaal om vogels te spotten.
  Website Plantage Peperpot
  Wesite Natuurpark Peperpot
 • Fort Nieuw Amsterdam
  Op de driesprong van de Suriname- en de Commewijnerivier staat een stuk koloniale geschiedenis: Fort Nieuw Amsterdam.
  Website Fort Nieuw Amsterdam
 • Marienburg
  Voormalige suikerrietplantage met suikerfabriek. Helaas is door sloopwerkzaamheden bijna niets meer van de fabriek over.
  Wikipedia over Marienburg
 • Frederiksdorp
  Aan de overkant van de rivier bij Marienburg ligt Plantage Frederiksdorp. De cacaodroogvloer van plavuizen (nog de enige in Suriname) ligt achter het plantagehuis dat in 1760 gebouwd werd. Het is 1 van de best onderhouden plantages van Suriname (wat betreft de gebouwen althans).
  Website Plantage Frederiksdorp
 • Varen langs dorpen Commewijnerivier
  Met de postboot kunt u ook langs bovenbeschreven plaatsen varen. 2maal per week (vrijdag en zondag). Svp van te voren u aanmelden op telefoonnummer 479061 of 410281. Opstapplaats SMS pier om 7:00. Terug om 16:00. Prijzen 2014 Volwassenen srd 75, kind tot 10 jaar srd 59.
 • Moengo, Albina en St. Laurent
  Moengo, een voormalig mijnbouwwerkersdorpje, Albina, een aan de Surinaamse kant gelegen grensplaatsje met Frans-Guyana en St. Laurent, een aan de Frans-Guyanese kant gelegen grensplaatsje met Suriname (wel even illegaal oversteken met een korjaal).
  Wikipedia over Moengo
  Wikipedia over Albina
  Wikipedia over St. Laurent
 • Moengo, Pelgrimkondre en Langetabbetje
  Een avontuurlijke tocht met je (huur)auto.
  Wikipedia over Moengo
  Blog over een tuinkassenbouw project in Pelgrimkondre
  Wikipedia over Langetabbetje
 • Weg naar Zee
  Bekend om zijn hindoeistisch bedevaartsoord met de grootste collectie Hindoebeelden van Suriname. Iets verderop ligt het hindoe crematieoord, waar lijkverbrandingen op traditionele wijze uitgevoerd worden. Wilt u dit meemaken, koop dan de krant De Ware Tijd en bekijk de overlijdensadvertenties.
  Columbusmaganize.nl over lijkverbranding
 • Groningen
  bloemendaal groningen suriname surinam
  Groningen is de hoofdstaf van district Saramacca, maar heeft een knus, haast dorps karakter. Bijzonder in Groningen is Het Pleintje, een centraal plein in het dorp dat vol staat met monumenten.
  Een lekkere overnachtingsplek is appartementen Bloemendaal
  Wikipedia over Groningen
 • Coronie
  Koop vruchten, vis en honing bij de kraampjes langs de weg.
  Wikipedia over Coronie
 • Wageningen
  Vroegen beroemd voor de ontwikkeling van nieuwe rijstsoorten. Tot het in 1975 (de onafhankelijkheid van Suriname) een staatsbedrijf werd.
  Wikipedia over Wageningen
  Wikitravel over Wageningen
 • Nieuw Nickerie
  bigi pan nickerie suriname surinam
  De grensstad met Guyana. Bekent om zijn zeedijk en het Bigi Pan natuurgebied.
  Website van Nickerie.net
  Website Zuidamerika.nl over Bigi Pan
  Op de terugweg van uw reis vanuit Nieuw-Nickerie is het een goed plan om te overnachten te Tijgerkreek bij Landgoed Lindes Lust.
 • White Beach
  Strand aan de Suriname rivier. Wit zand, palmbomen, pinahutten, houten pier en bar.
  Website van White Beach
 • Parabello
  Een groot meer, ontstaan door het afgraven van bauxiet, is een walhalla geworden voor zwemmers en zonaanbidders.
  Website van Parabello
 • Pottenbakkerij
  Op 5 minuten afstand van Parabello kun je kennis maken met de indiaanse traditie van pottenbakken in het inheemse dorpje Mantamo.
 • Para Flor
  Een bezoek aan deze botanische tuin is zeker de moeite waard.
  Een video over Para Flor
 • Domburg
  surinat wellness massage domburg suriname surinam
  Het pleintje van Domburg is populair. Elke zondag is het afgeladen vol. Over het water staren en smikkelen uit de vele eetstalletjes, terwijl de kinderen ravotten op klimtoestellen.
  Je kan overnachten en/of genieten van een massage bij Luxury Resort & Wellness Center SURINAT
  Wikipedia over Domburg
 • Vlindertuin
  Aan de rand van Lelydorp ligt Neotropical Insects, 1 van de 50 vlinderboerderijen ter wereld. Begonnen als hobby, nu een serieus bedrijf.
  Website van Neotropical Insects
 • Treinstation Onverwacht
  Het station zelf is er niet meer, maar je kan wandelen tussen de wagons. Ze staan verroest bij elkaar.
  Wikipedia over Onverwacht
  YouTube filmpje over Onverwacht
 • Overbridge
  Overbridge is mooi aangelegd met een suikerbruin zandstrand, overschaduwd door woudreuzen, slingerende lianen en cocos palmen. In het restaurant worden elke dag lekkere Surinaamse gerechten geserveerd.
  Website van Overbridge River Resort
 • Jodensavanne
  Jodensavanne was 1 van de oudste en belangrijkste Joodse vestigingen op het Westerlijk Halfrond. Engelse joden kwamen via Barbados naar Suriname. Zij vestigden zich in 1664 samen met Portugese Joden, die de katholike kerstening in eigen land en later in Brazilie ontvluchtten.
  Website van Stichting Jodensavanne
 • Boven-Surinamerivier
  Parkeer de auto op het bewaakte parkeerterrein van het Texaco benzinestation van Atjoni. Bij Atjoni houdt de weg op en moet de boot genomen worden naar 1 van de vele dorpjes en logeergelegenheden aan de Boven-Surinamerivier. Dorpjes als Jaw-Jaw, Gunsi, Pikin Slee, Botopasi. Maak van tevoren wel een reservering zodat je zeker bent van slaapgelegenheid.
  Website van Stichting Lodgeholders Boven Suriname
 • Reisgids BUITENKANSJES
  Bovenstaande tochtjes staan beschreven in het reisgidsje Buitenkansjes.

Check beschikbaarheid en prijzen via ons online boekingssysteem


Op data in het rood hebben wij geen beschikbaarheid meer

ContactKekemba Resort Paramribo
Mangolaan 118
Paramaribo
Suriname
t: (+597)546904
e: kekemba@kekemba.info
w: www.kekemba.info

Onze standaard kortingen

Boeking van minimaal 7 nachten aaneengesloten: 7%
Boeking van minimaal 14 nachten aaneengesloten: 13%
Boeking van minimaal 21 nachten aaneengesloten: 20%

In de getoonde prijzen van ons online boekingssysteem zijn deze kortingen reeds verwerkt.

Translate this page in your language of choice

This page in english

or

Deze pagina in het nederlands

or

Een gastenbeoordeling op Zoover

Geweldig resort en mannen petje af voor jullie gastvrijheid. Een heerlijk zwembad, jacuzzi, en rust. Na een drukke periode van feesten met familie konden wij heerlijk genieten van de rust bij Loyd en John. Om de twee dagen werd onze kamer schoon gemaakt zelfs de afwas wat niet de bedoeling was. MANNEN BEDANKT !!!!We hebben zelfs onze vakantie verlengd om nog een paar dagen te genieten.

Zoek op website kekemba.info (bijvoorbeeld naar Entry Fee, Visum, Creditcard, ...)

Copyright 2005-2022 Kekemba Resort Paramaribo Booking Terms and Conditions Cancellation Policies Read here our amended cancellation conditions in connection with covid-19 valid until December 31 2021 Privacy Policies Site map